sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Mahtava peräsin ja pulleat purjeet..

Takana on monen monituista laihdutusyritystä, joiden tulokset ovat vaihdelleet hyvin paljon. Joskus on lähtenyt viitisentoista kiloa, joskus pari kiloa, joskus jotain muuta, mutta yksi asia näille kaikille on ollut yhteistä. Tulokset eivät ole olleet pysyviä. Kilot ovat tulleet takaisin - vieläpä korkojen kanssa. Voi jospa läski olisi rahaa.. olisin rikas. Sanotaan että raha tulee rahan luo, mutta eipä kukaan ole kertonut että sanonta pätee myös läskiin. No, tässä sitä taas ollaan. Alkupisteessä. Jee jee, tuttu juttu. Mikähän olisi se toimiva keino?

Pysyvä ja hallittu painon pudottaminen olisi se tavoite, johon pyrin. Pudotettavaa on ihan aikuisten oikeasti paljon, yli 30 kiloa. 158 cm ja 97 kg. Lyhyenkiin matematiikan mukaan tuosta massasta voisi helposti raapaista kaksi minun pituistani ihmistä, hyvin hoikkaa sellaista, mutta herranjestas, KAKSI ihmistä! Ei minun tavoitteenani ole laihtua (kuihtua) niin olemattomiin sentään, tuulihan tuollaisen hennon ihmisen veisi, vaan olisin tyytyväinen jos vaaka näyttäisi esimerkiksi 60 kiloa. Tai edes 65.

Täytän 40 marraskuussa 2013 ja toivon hartaasti viettäväni niitä juhlia terveenä ja sopusuhtaisena, hoikkana naisena. Olen miettinyt että nyt alkaa olla viimeinen hetki ottaa itseä niskasta kiinni ja lopettaa karkin ja herkkujen mussuttaminen ja sohvan pohjalla makoilu. Tässä tilanteessa jokainen laihdutettu kilo tuo elinvuosia lisää. Noin niin kuin periaatteessa ainakin, ainahan voi tulla kuukivi niskaan, tai salama lyödä, tai maailmanloppu tulla ennen aikojaan..

Kaivoin polkupyörän naftaliinista ja tarkoituksenani on ajella työmatkaa sillä. Yhteen suuntaan on matkaa noin 6 kilometriä ja matkalla on joitakin mäkiäkin, tai ainakin yksi isompi kukkula. En uskalla heti huomenna lähteä polkemaan, vaan pitää ensin treenata lyhyempiä matkoja iltaisin. Ostin kuuden kilon kahvakuulan pari vuotta sitten. Se on edelleenkin avaamattomana pakkauksessaan. Hm. Voisin huomenna vilkaista sitä tarkemmin. Siinä tuli muistaakseni joku CD:kin mukana.

Ruokavaliosta en oikein osaa sanoa.. pitäisiköhän perehtyä karppauksen saloihin. Ensihätään jätän kuitenkin ne herkut ostamatta, sekin jo auttaa jotakin. Pienin askelin, eihän tässä muu auta. Ehkä se pysyvä tulos syntyy helpommin, kun ei heti näännytä itseään kitukuurilla ja rankalla treenillä, vaan opettelee uusia elintapoja maltillisemmin.

No niin, jostakin artikkelista luin että kunnolliset ja riittävät yöunet auttavat laihdutuksessa ja painonhallinnassa, joten on aika käydä nukkumaan. Huomenna on päivä uus ja herätys on kello kuus. Ankkuri ylös, purjeet ylös ja kokka kohti Nukkumatin maata!

Ei kommentteja: