lauantai 19. lokakuuta 2013

Yhtä ja toista ja kaikenlaista

Blogin päivittäminen on ollut nyt aika satunnaista, keskittyen lähinnä viikonloppuihin. Viikolla majailen vanhassa kodissa, jossa minulla ei ole konetta käytettävissäni ja viikolla on muutenkin aamusta iltaan ohjelmaa, joten en ehdi kuin käydä kääntymässä täällä uudessa kodissani. Töissä on melko paljon muuttujia, jotka aiheuttavat sen, ettei ole mitään mahdollisuutta suunnitella ajankäyttöäni. Tilanteet ja aikataulut muuttuvat ja venyvät, eräänäkin päivänä menin töihin aamulla 7:30 ja kun kaikkea sattui ja tapahtui, pääsin kotiin vasta klo 22:30 jälkeen. On vähän pakkorako joustaa ja venyä.

Työkuvioiden lisäksi pitäisi sitten vielä jaksaa roudata viimeisetkin tavarat uuteen kotiin ja kouluttaa koiraa kerrostalokoirien tavoille ja hoitaa muitakin velvollisuuksia ja joskus olisi ihan kiva jopa nähdä ystäviä, tai edes istahtaa rauhassa hetkeksi sohvalle katsomaan vaikka iltauutisia. Monipuoliset ja säännölliset ateriat olisivat myös ihan kiva juttu. Ja levolliset yöunet. Ja puhtaat vaatteet.. en ole edes ehtinyt pyykkiä pestä. Viikko sitten minut vielä sotkettiin tahtomattani eräiden läheisten ihmisten väliseen isoon riitaan, josta olen yrittänyt pysytellä erossa jo monta kuukautta. Kaikki mahdollinen tulee mukaan uniin, enkä saa nukuttua hyvin. Päässä saattaa jopa pyöriä koko yön ajan joku radiosta ohimennen kuultu laulu, josta en pääse eroon.

Nyt viikonloppuna unelmoin pitkistä ja rauhallisista yöunista uudessa kodissani, mutta koira ei rauhoittunutkaan yöksi, vaan vaelteli pitkin asuntoa ja halusi ulos 2-3 tunnin välein. Ainakin viime yö meni aika kehnosti ja aamulla olin todella uuvuksissa. Tänään päivällä kävi vieraita, keiteltiin kahvia ja paistettiin pannaria. :) Se piristi ja sai hyvälle tuulelle. Kovasti, kovasti toivon että tämä tuleva yö olisi rauhallisempi ja saisin nukuttua yhtäjaksoisesti aamuun saakka. Voimat ovat aika vähissä ja ensi viikko vaatii taas jaksamista. Pitää saada akkuja ladattua. Joten, oikein hyvää yötä.. painun petiin! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo koirat ovat ovelia otuksia ja osaavat käyttää tilannetta myös hyväksi. Jos nyt käyt monta kertaa yössä koirasi kanssa ulkona niin se voi jäädä koiralle tavaksi. Itse olen tehnyt sen virheen kun muutin koirani kanssa ja oli todella vaikeaa saada koira tajuamaan, että joka yö ei juosta pihalla vaan huvinvuoksi. Tsemppiä muuttoon ja koiran totutteluun uuteen paikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti rentouttavaa sunnuntaipäivää! Levätä on kaikkien pakko, että jaksaa.

Riski Rouva kirjoitti...

Kiitos hyvästä muistutuksesta! :) Olen ehkä ajautunut jossakin määrin koiran pompoteltavaksi, vaikka mukamas kovasti yritinkin välttää sitä. Joskus aikaisemminkin olen huomannut että koiralla alkaa helposti olla tuikitärkeitä menoja pihalle keskellä yötä, jos vähäisestäkin inahduksesta lähtee sinne. Vähän on tainnut päästä unohtumaan että kumpi tässä onkaan pomo.. ;) Viime yönä taas käytiin kolme kertaa ja nyt väsyttää. Onhan tuo nyt jo suhteellisen rauhallisena täällä, joten pehmoilu saa riittää. Seuraavaksi yksinoloharjoituksia ja lisää käytäväkäyttäytymistä, eli että käytävässä ei tarvitse haukkua ja riehua. Se on yhteistä reviiriä, eikä meidän (sen) omaa. ;)

Kiitos tsempityksistä, tämän sunnuntaipäivän aion ottaa rennosti ja päiväunetkin kuuluvat päiväohjelmaan! :)