perjantai 22. maaliskuuta 2013

Onko kokemuksia puhelinmyynnistä?

Mitäs mieltä olette puhelinmyynnistä työnä? Itse olen pitänyt sitä suunnilleen viimeisenä mahdollisena vaihtoehtona, mutta nyt kai sitten on katsottava se kortti.. Jostakin on pakko saada rahaa, ja kun ei muuta työtä tunnu saavan, niin pitää kai sitten yrittää tätäkin. Onko teillä kokemusta eri firmoista ja niiden palkkamalleista? Saako niistä elantonsa? Vai pitäisikö vielä yrittää etsiä jotain muuta hommaa?

Tilin nollasaldo on kyllä melkoinen kannustin..

7 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Minulla on kokemusta. En koskaan saanut puhelinhommista riittävän hyvää palkkaustarjousta (joistan firmoista voi varmasti saada, mutta tielleni ei sellaisia osunut.) Itse tykkäsin enemmän talkkarin (tai kiinteistöhoitajan, taitaa olla se virallinen nimitys) hommista. Työ oli fyysistä (tuli liikuttua tosi paljon) ja suht monipuolista, piha- ja sisähommia. Todella aliarvostettua hommaa, mutta palkkaus oli meillä ainakin hyvä, töitä 5-7 pvänä viikossa 8h (tai enemmän) asialliset ylityökorvaukset jne... Ei varmaan kovinkaan monen unelmaduunia, mutta leivässä pysyi sen aikaa kun oli tarvis :)

100 kilon keijukainen kirjoitti...

Opiskeluaikana tuli testattua. Alle kaksi viikkoa kesti pää siinä hommassa. En suosittele!

Valmiiksi väännetyt tyrkytystekstit eikä "ei" saanut kelvata vastaukseksi kuin vasta kolmannella kerralla, jos silloinkaan. YÖK!

Riski Rouva kirjoitti...

Meikäläinenhän nyt sitten kävi erään lehtimyyntifirman haastattelussa lähikaupungissa. Puhelimessa ei suostunut kertomaan oikein mitään, vaan sopi haastatteluajan. Oli vähän epämääräinen palkkamalli, luvattu tuntipalkka olisi muodostanut kokopäivätyössäkin vain muutaman satasen kuussa ja provisiot sitten epämääräisen pisteytysmallin mukaan. Kysymys tes:sistä sivuutettiin nopeasti ja mainostettu palkallinen koulutus tarkoitti sitä, että palkan saa vain tehtyjen myyntien perusteella normaalin pisteytyksen mukaan.. eli ei välttämättä mitään. Ei vaikuttanut hyvältä. Kyseessä oli MediaPex, jos joku sitä jäi miettimään.

Manta kirjoitti...

Siis enemmin vaikka rappusiivoajaksi... Usko mua! Ainakin jonkinlainen palkka tulee ja työn jälki on nähtävissä... Ja esim. minä en vastaa nimettömiin numeroihin... Yksikin myyjä soitti ainakin 15 kertaa... tarkistin numeron numeropalvelusta...

Riski Rouva kirjoitti...

No en ainakaan tuonne MediaPexiin mene..! Työnhaku jatkukoon, mutta kyllä jotain tarttis keksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaverini on työskennellyt Kuopiossa puhelinmyyjänä jo pari-kolme vuotta. Ei tykkää, siis periaatteesta työssä olosta, mutta tekee palkan vuoksi. Heillä on kiinteä kuukausipalkka (pohjapalkka), jolla elää ja lisänä myynneistä bonarit. Ei se niin kauheeta ole, jos vaan palkkaus on oikeasti parempi kuin MediaPexillä - joka kuulostaa ihan opiskelijoiden huijjaukselta!

Riski Rouva kirjoitti...

Joku tuollainen rehellinen puhelifirma voisi olla ihan ajateltavissa. Sellainen mikä toimii työehtosopimusten mukaan ja pohjapalkkakin on reilu. Motivoihan se työntekijääkin enemmän, kun asiat hoidetaan kuten pitää, eikä joudu tappelemaan palkoista.