sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eihän tämä ole enää todellistakaan

Talokauppoja ei saada edistymään. Ostajan pienellä paikallispankilla on nyt jotain tosi erikoisia näkemyksiä ostajan tilanteesta, talosta, talon arvosta, jne.. Laina-asia ei edisty ja ostajakin on aivan ihmeissään tämän kanssa. Uudet neuvottelut ison pankkikonsernin kanssa on aloitettu, tai lähinnä on varattu tapaamisaika, joka on joskus tulevaisuudessa. Välittäjä laittaa talon uudestaan myyntiin, jos saataisiin vaikka uusi kiinnostunut ostaja. Tämä nykyinen tosin pyysi ilmoittamaan heti, jos tilanteessa tulee muutoksia, talo kiinnostaa heitä oikeasti ja haluavat sen, kunhan rahoitus järjestyisi. Ostajallekin oli iso yllätys miten pankki on tässä toiminut, eikä voinut etukäteen arvata miten kauan tässä meni. Välittäjä oli sanonut ostajalle, että myyjät alkavat hermostua tilanteeseen (mitään ei ole tapahtunut vaikka on kulunut jo kuukausi tarjouksen jättämisestä ja hyväksymisestä), jonka ostaja ymmärtää hyvin ja on tietoinen myös sopimussakosta jonka joutuu maksamaan, jos nyt esimerkiksi joku muu tekee talosta tarjouksen ja me hyväksymme sen. Välittäjä ainakin sanoi meille, että he joutuvat sen maksamaan meille, jos kauppaa ei synny heidän kanssaan ja jos joku muu sen ostaa nyt kun talo laitetaan uudestaan myyntiin. En tosin enää itse tiedä missä mennään ja mitä pykäliä sovelletaan missäkin tilanteessa, sillä..

Kuntotarkastusraportin maksamisestakin tuli ihmeellinen vääntö. Ilmeisesti asia on niin, että vaikka tarkastus on tilattu myyjän ja sen edellisen ostajan kanssa yhdessä ja lasku on sovittu maksettavaksi puoliksi, niin jos ostaja ei esim. saa lainaa ja kauppa peruuntuu (kuten tapauksessamme kävi), on myyjän maksettava tarkastus kokonaan. Tämäkin tuli vähän kautta rantain meille tiedoksi, kun ostajaehdokas ei ollut maksanut ensimmäistä saamaansa laskua, eikä kai muistutustakaan ja nyt ei halua maksaa sitä ollenkaan. En minä kyllä ymmärrä, miten yhdessä tilattu palvelu onkin nyt yhtäkkiä sitten kokonaan meidän maksettavanamme. Saihan ostajaehdokaskin tarkastusraportista tiedon talon kunnosta (joka ok) ja tarpeellisista remonttikohteista (jätevesijärjestelmän uusiminen) ja niillä tiedoilla sitten pystyi päättämään jatkotoimenpiteistä. Tai tässä tapauksessa ostajan pankki päätti olla myöntämättä lainaa. Mutta ostajan etuhan se on, että eivät (pankin mielestä) haukkaa liian isoa palaa. Ja olisihan ostajaehdokkaan pitänyt ilmoittaa heti laskun saatuaan etteivät aio maksaa, eikä vasta nyt viikkoja myöhemmin. Ja mehän emme edes ole saaneet muuta laskua kuin sen alkuperäisen, joka oli puolet kokonaissummasta. Kyllä on kummallista.

Rakastuneen kanssa sujuu arki hyvin, mutta humalassa hän on yhä enemmän ja enemmän rasittavampi. Tietyssä pisteessä hänestä aukeaa ikään kuin pimeä puoli, joka haluaa nöyryyttää, nujertaa ja painaa maahan loukkaavilla ja pahoilla sanoilla. Tai sitten jokin minussa laukaisee hänessä sen reaktion. Ihan kuin hän saisi nautintoa siitä kun saa toisen ihmisen pahalle mielelle ja itkemään. Tässä tilassa hän ei kuitenkaan välttämättä edes muista mitä on sanonut kaksi minuuttia sitten, saatika sitten että seuraavana päivänä muistaisi mitä on tapahtunut. Saattaa muistaa että joku kärhämä on ollut, mutta ei muuta. Eilen illalla olimme ystävien luona käymässä ja siellä hän alkoi tämän ääliötouhunsa. Ystävät puolustivat minua ja yrittivät saada rauhaa aikaan, mutta lopulta, kun R vain naureskeli kun itkin ja vähätteli sanomisiaan ja samaan syssyyn vielä haukkui minua, sanoin hänelle ettei tämä vastaa minun käsitystäni parisuhteesta. Hän jatkoi samaa rataa, joten sanoin hakevani tavarani pois hänen luotaan. Olimme vielä lähdössä samalla kyydillä pois (hänen kotiinsa), kun hän sai vielä jonkun puuskan ja nyrkkiä pöytään lyöden sanoi minulle että sinun on varmaan parempi lähteä rauhoittumaan ihan omiin oloihisi. Hetken katsoin häntä, sanoin että selvä, heippa.. ja lähdin omaan kotiini. Tänään hän on iltapäivän mittaan laittanut pari tekstiviestiä ja yritti soittaa, mutta en vastannut. Viesteissä sanoo rakastavansa, pyytävänsä nöyrästi anteeksi kun pahoitti mieleni, sanoo että hänellä on tosi kurja olo eilisestä jne.

Jos tuo olisi ollut yksittäinen ja ainoa juttu, olisin varmaan jo soittanut hänelle takaisin. Mutta kun hän on ollut ennenkin loukkaava ja hyökkäävä (ei koskaan fyysisesti), en katso asiaa hyvällä. Pahat sanat loukkaavat ja etenkin jos hän hyökkää arkoihin asioihin, ulkonäköseikkohin, luottamuksella kerrottuihin asioihin, jne. tarkoituksenaan painaa minut maahan, polkea niin alas kuin mahdollista, (näin muuten sanoi eilen itse) niin se on henkistä väkivaltaa. Ne arvet eivät umpeudu helposti, jos koskaan. Minulla ei ole tapana riitatilanteessa koskaan uhkailla suhteen lopettamisella. Jos sanon niin, tarkoitan sitä oikeasti. Ei hän ole oikea mies minulle (en tiedä onko kenellekään..), en halua kuunnella jatkuvaa alistamista hänen ollessaan riittävän humalassa. Tyhmähän minä olisin, jos en älyäisi nostaa kytkintä jos tilanne ei muutu. Ja mihinkä se tästä muuttuisi. Itsehän hän on sanonut että on sellainen kun on, ettei hän muutu. Asia selvä. En ole tyhmä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pakko sanoa, että kuulostaa tosi ikävältä! Olet saanut osaksesi sellaista kohtelua, joka todellakaan ei kuulu hyvään parisuhteeseen. Miehen käytöksessä on monia piirteitä, joiden suhteen varoistuskellojen on syytä soida, ja kovaa.

Tiedätkö hänen aiemmista suhteistaan, onko niitä ollut paljon ja ovatko ne olleet tyypillisesti lyhyitä? Onko hän joskus ollut väkivaltainen?

Vaikutat rauhalliselta ja järkevältä naiselta, jota tulisi kohdella niinkuin nyt fiksua ihmistä kohdellaan. Humalatila ei ole mikään selitys - laita oikeasti stoppi huonolle kohtelulle!

Voimia Sinulle ja tervettä itsearvostusta!

Anonyymi kirjoitti...

"Tai sitten jokin minussa laukaisee hänessä sen reaktion. Ihan kuin hän saisi nautintoa siitä kun saa toisen ihmisen pahalle mielelle ja itkemään."

Oikeassa olet siinä,että hän nauttii toisen ihmisen alistamisesta. Hänellähän on takanaan monta katkennutta suhdetta. Mistä mahtaisi johtua?

Nyt kun lopetat tuon suhteen, niin selviät ilman ruumiillisia vammoja. Kun jo aletaan lyödä nyrkkiä pöytään ,niin seuraavaksi sitä lyödään sinuun.Olen seurannut blogiasi ja kaikki varoituskellot soivat jo siinä vaiheessa kun hän oli niin jumalattoman rakastunut ja halusi kontrolloida sinua ns. rakkaudellaan.Ymmärrät kai, että hän on löytänyt sinussa ihmisen,joka ottaa vastuun hänen käytöksestään,oli se miten huonoa tahansa. Se on tyypillistä tuon tapaisten ihmisten käytöstä. Arki voi sujua kuinka hiensoti vain, mutta kyllä sen juhlankin pitää sujua ilman alistamista ja nöyryyttämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Lupaa meille ja mikä tärkeintä, lupaa itsellesi, että lopetat tuon suhteen nyt tähän paikkaan. Tuo ei tuosta ainakaan paremmaksi muutu vaikka mies miten lupaisi.

Kilokiukuttelija kirjoitti...

Et ole tyhmä, joten suojele itseäsi ja jatka matkaa. Rakastunut ei ole hyväksi sinulle ja komppaan anonyymejä siinä, että nyrkin heilahtamienn pöydältä naamaan on pieni matka.
Ja oikeasti, kännissä sanottuja asioita tarkoitetaan. Humalatila vaan laskee kynnystä sanoa ne asiat. Ne on siis oikeita näkemyksiä/mielipiteitä, jotka saadaan suusta ulos kun humala vie estot olla hiljaa.
Eli kaikki se, mitä hän sanoo, sitä mieltä hän (sinusta) on.

Millainen pn parisuhde, jossa toinen haluaa aiheuttaa toiselle tarkoituksella mielipahaa? Itkettää jopa? Mikä se sellainen mies on, joka haluaa saada naisensa itkemään?

Ansaitset huomattavasti paljon parempaa, miksi ihmeessä olisit miehen kanssa, joka kohtelee sinua noin huonosti?
*
Tuo taloasia on tosi paskamainen. Pankit on kuulemma tiukentaneet nimenomaan omakotitalojen kohdalla linjaansa, mutta kuulostaa todella oudolta tuo meininki. Tosin olisi ostajienkin kannattanut tarkistaa asiat oman pankin kanssa ennen kuin tekevät tarjouksen..
Toivottavasti asia ratkeaa!

Raparperinainen kirjoitti...

Tsemppiä sinulle. Pärjäät kyllä <3

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että olet taas päivittänyt.
Ikävä kuulla tuosta rakastuneen todellisesta luonteesta ja käytöksestä.
Varoituskellot soittavat ihan tosissaan. Olet jo itsekin huomannut sen.
NYT JÄTÄ SE MIES !!!

Sinä ansaitset todellakin paljon parempaa.
Tsemppiä - Kyllä kaikki vielä varmasti järjestyy.
t. Olivia

Anonyymi kirjoitti...

Mies vaikuttaa hieman narsistimaiselta. Lue narsismista enemmän, ja jos hälytyskellot soivat jo nyt, niin älä missään nimessä jatka pidemmälle. Suhteen kuuluu olla jollain tavalla helppoa ja yksinkertaista. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole tullut käytyä lukemassa sun blogia ihan hetkeen..

Terveeltä ei Rakastuneen käytös vaikuta. Ei hyvä.. ja taisi moni sanoakin, että ihan liian äkkiä hän iholle pyrki ja rakkauttaan julisti. Ei se ole normaalia..

Ikävää :(

Toivottavasti saat talon myytyä ja Rakastuneen kanssakin kuviot selkiintyy.

Mitä sulle nyt kuuluu?

- Catherin