perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mitä Sinä tekisit?

Mitä tekisit jos sinulla ei olisi parisuhdetta, lapsia eikä työtä? Myisit asuntosi ja lainojen maksun jälkeen sinulle jäisi optimistisesti ajateltuna n. 15 - 20 000 euroa rahaa ja ajoneuvo. Miltä maailma näyttäisi Sinun silmin katsottuna?

16 kommenttia:

Siru kirjoitti...

Oonko ällöttävä, mutta näyttäisi siltä, että maailma on täynnä mahdollisuuksia! Ei ihan pikapaniikkia toimeentulon kanssa, eli ihan varmasti saat asunnon. Ei petollista miestä. Keskittyisin hetken ihan omaan hyvinvointiini: etsisin jonkun mukavan, leppoisan ja hyvää mieltä tuottavan liikuntamuodon, miettisin ja listaisin kaikki minut onnelliseksi tekevät asiat, ja harrastaisin niitä. Etsisin aktiivisesti töitä, mutta ilman paniikkia. Antaisin itselleni mahdollisuuden pitää hetken täysipainoisesti huolta elämäni tärkeimmästä ihmisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Sirpalla hyviä ideoita. Lisäisin vielä, että miten olis opiskelu jos tyydyttäviä töitä ei ole näköpiirissä? Olet lahjakas nainen ja vielä suht nuorikin. Voisit vaikka suuntautua kokonaan uusille urille!

Riski Rouva kirjoitti...

Joo-o, joo-o.. hyviä ajatuksia. :)
Lisää? Jotain suuria haaveita mitä haluaisitte lähteä toteuttamaan? Vai laittaisitteko rahat poikimaan; sijoituksia, osakkeita, mitä näitä nyt oikein onkaan? Kiertämään maailmaa? Muuttaa savimajaan Afrikkaan? Lähteä Vegasiin ja laittaa rulettipöydässä kaikki yhdelle numerolle? Vai..?

Onhan tämä eräänlainen uusi alku elämälle ja tässä on ehkä paras mahdollisuuteni ikinä tehdä jotain ihan muuta.. Jos tästä kaikesta nyt yrittää jotain hyvää kaivaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä yrittäisin rauhoittaa elämäni. Saada asunnon ja miettiä, mitä haluan. Mutta itse tiedät, mitä itse haluat. Jos haaveilet Vegasista, niin sitten vaan. Minä en turvallisuushakuisena ja inhorealistisena sitä tekisi. Rahaa pitäisi olla aika paljon, että riskejä uskaltaisin ottaa.

Riski Rouva kirjoitti...

Niinpä, meitä on niin monenlaisia. :) Ihan selvennyksenä tähän kyselyyni, että en suinkaan ole ottamassa tähän suoria toimintaehdotuksia, joista valitsen mitä teen, vaan minua kiinnostaa mitä erilaiset ihmiset tässä tilanteessa tekisivät. Toki, jos sieltä joku ihan huippuajatus tulee, niin tokihan otan oikeuden soveltaa sitä omaan elämääni. ;) Tuskin minäkään Vegasiin menisin laittamaan kaiken yhden arvan varaan, mutta onhan se toki yksi sellainen legendaarinen paikka, että joskus sen paikan mielelläni kävisin katsomassa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi muuttaa työnhakuun johonkin EU-maahan? Kun Suomessa ei ole työpaikkaa eikä asuntoa (eikä kiviriippa-siippaa) vaivoina, voisi olla hyvä sauma kokeilla elämistä jossain ihan muualla, ei vain lomaa/matkaa. Tai jossain EU:n ulkopuolellakin, kun sinulla on tuo oma pesämuna.

Minä haaveilen, luultavasti ikuisesti, elämisestä ja työskentelystä esim. Lontoossa, tai vaikkapa Köpiksessä!

Åboriginal

Riski Rouva kirjoitti...

Niin, eihän sitä tiedä minne tie vie, kun ei ole palloa jalassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Istuisin alas ja miettisin mitä todella haluan elämältäni. Onko haaveena ollut muutto maalle/ulkomaille/toiseen kaupunkiin, uusi ammatti, uusi harrastus... Itse muuttaisin luultavasti takaisin Suomeen ja kouluttaisin itseni luokanopettajaksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Taputtaisin karvaisia käsiäni ja olisin ainakin hetken iloinen.No sitten miettisin asiaa tarkemmin ja miettisin ,olisiko mahdollista aloittaa esim. itseni työllistävä pienimuotoinen yritys,kun talouteni olisi kuitenkin tietyksi ajaksi turvattu. Ei olisi ihan parin viikon paniikkia, jos vaikka ei toimisikaan. Kuitenkaan noilla summilla ei kauhean pitkälle pötkitä pohjolassa, mutta jossakin halvemmassa maailmanosassa toki asuisi yli pahimman talven, jos heittäisi repun selkään ja lähtisi.

Riski Rouva kirjoitti...

Tuo odotettavissa oleva summa ei toki tuo turvaa loppuelämäksi, mutta saa sillä varmaan jotakin potkua johonkin suuntaan.
Reppu ja reissumies.. born to be wild.. over the hills and far away.. ja mitä muita biisejä niitä olikaan. :)

MadR kirjoitti...

No mä luulen, että mä tekisin niin, että etsisin itselleni mieluisan asunnon, sisustaisin sen juuri niinkuin tykkään ja sitten asustaisin siellä parin kissan kanssa ja etsisin mieluista työtä, tehden ehkä välillä jopa jotain muutakin, ilman stressiä tosin. Näkisin ystäviä. Kävisin kirjastossa. Liikkuisin ja uudistaisin vaatekaappini ja stailaisin uuden minän. :D ainakin näin nyt haaveiltuna tekisin :)

Niin joo ja tietty tekisin matkan jos rahaa jäisi, hankkisin jotain pientä rusketusta parhaan ystävän kanssa malediiveilä :D

Jääkarhu kirjoitti...

Ulkomsille muutto on rankka juttu ja tekisin sen vain, jos minulla olisi varma työpaikka odottamassa. En antaisi tuon rahamäärän hämätä, sillä se on yllättävän nopeasti tuhlattu. Eläisin vieläkin varovasti, mutta hemmottelisin itseäni yhden matkan verran. Sellaiseen paikkaan, jossa olen aina halunnut käydä.

Tekisin itselleni kirjallisen suunnitelman tulevaa elämää varten ja yrittäisin sitä noudattaa, tuli eteen mitä tahansa.

Hupsis... niinhön minö olen tainnut tehdäkin... :)

Riski Rouva kirjoitti...

Järkeviä suunnitelmia. :)

Maisa kirjoitti...

Hmmm ... istuisin alas ja miettisin tarkkaan eri vaihtoehdot. Ja olisin realisti rahan suhteen. En tuhlaisi sitä ennenkuin on pakko.

Miettisin työllistymismahdollisuudet ja mahdollisen paikkakunnan vaihdon juuri työnsaannin mukaan. Tai sitten alanvaihdon, sillä esim. sosiaaliala työllistää koko ajan.

Yksin vieraalla paikkakunnalla voi olla aika kylmää ensin, mutta työ ja harrastukset tuovat kyllä uusia tuttavuuksia.

Eli näin tylsästi minä sen tekisin :)

Riski Rouva kirjoitti...

Maisa, ei tylsää vaan järkevää ja realistista. Noinhan se kuvio saattaa hyvinkin mennä.

Mutta kyllä mä ehkä silti siihen johonkin kohtaan ymppäisin jonkun hemmotteluloman ja kuntokuurin. Aika alkuun jopa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Lähtisin vapaaehtoistyöhön esim. Afrikkaan.
Sen jälkeen opiskelisin. Nauttisin vapaan naisen elämästä. :)