tiistai 30. lokakuuta 2012

Nälkä

Olen huomannut, että minun on hankalaa saada syötyä riittävästi. Nytkin on nälkä.. Tiedän että jos en vähitellen saa itseäni ruotuun ja syömään riittävästi ja säännöllisesti, tilanne menee siihen että teen salamahyökkäyksen keittiöön ja syön sen tyhjäksi alta aikayksikön. Sen jälkeen suuntaan kauppaan, karkki-, keksi- ja jäätelöosastolle ja ostan kassillisen herkkuja. Syön ostoksista puolet jo kotimatkalla ja kotona sitten loput, viimeiset muruset väkipakolla kurkusta ängeten. Se ei ole kaunista. Ei tosiaankaan..

Mistä sitten kiikastaa, kun selkeästi tiedostan itsekin tilanteen? Siinäpä se tuhannen taalan kysymys onkin. Miksi en syö, vaikka tiedän että minun pitää syödä ja että en laihdu jos en syö? Elimistö vetää itsensä säästöliekille, eikä suostu kuluttamaan rasvaa. Koko homma menee ihan puihin. Minulla olisi parempi olokin, jos söisin säännöllisesti 4 - 5 kertaa päivässä, ja sopivan suuria annoksia, ja terveellisiä tottakai. Miksi, miksi, miksi..?

En haluaisi pilata hyvin alkanutta laihdutusta tämän takia. Syömisen pelko on kova, vaikka ei siinä ole mitään pelättävää. Kumma juttu. Nälkä on..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä jos söisit paljon ja terveellisesti? Ettet miettisi milloin ja kuinka vähän vaan söisit mielin määrin, mutta ei mitään herkkuja! Tiedostava syöminen voisi myös auttaa, että mietit siinä mättötilanteessa, että mitä se keksi tekee kehollesi ja haluatko todella syödä lisää?
Minulla on auttanut herkkujen pois jättäminen ja sitten vain normaali syöminen ilman rajoituksia. Nyt viiden kuukauden jälkeen olen lisännyt ruokavalioon muutamia herkkuja, eikä niidenkään kanssa ole mennyt överiksi. Laihtuminen on tietenkin ollut hidasta, mutta mukavaa ja 11 kg näkyy jo vaatteissakin ja olossa!
Alussa piti olla todella tiukkana, söin ruokaa vaikka kolme lautasellista, mutta en saanut nuolaistakaan suklaata tai pullaa. :) Tiesin, että repsahdan, ellen pidä nollatoleranssia.

Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaasi ja laihtuminen ja hyvän olon tavoittelu jatkuu!

Hanna

Riski Rouva kirjoitti...

Hienosti olet saanut painoa pois, onnea!! Se on muuten ihan totta, että nollatoleranssi tuntuu olevan ainoa mikä minullekin tehoaa. Jos erehtyy ottamaan yhdenkin karkin, niin hetken päästä ottaa toisen, kolmannen jne..

Terveellisten ja kevyiden ruokien suosiminen voisi olla hyvä ratkaisu, pitää vaan huolehtia että niitä on riittävästi kaapissa.