tiistai 11. joulukuuta 2012

Kevyt Sankari, loppuyhteenveto

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin tämäkin. Olen tosi tyytyväinen ja iloinen siitä että lähdin mukaan, vaikka viime hetkillä ilmoittauduinkin ryhmään. Sain 10 viikon aikana pudotettua painoani 7,6 kiloa ja kohotettua kuntotasoani roimasti. Tulokseen olisi ollut mahdollista saada enemmänkin kiloja, periaatteessa jopa aika helpostikin, mutta ottaen huomioon stressitilani ja sairastelut olen tulokseen kohtalaisen tyytyväinen.

Aluksi ja lopuksi otettiin kehonkoostumusmittaukset. Sen mukaan minulta olisi lähtenyt myös hieman lihasmassaa, eli kaikki pudottamani paino ei ole ollut rasvaa. Kuvittelemani suurentuneet lihakset ovat luultavasti vain tulleet rasvan alta paremmin esiin - ei huono tilanne sekään. Ohjaaja totesikin lopuksi, että lisäämällä proteiinin määrää olisi lihasten pienentyminen saatu estettyä, ja neuvoikin jatkossa kiinnittämään huomiota siihen. Mittausten perusteella saatujen tulosten mukaan minulta olisi kuitenkin lähtenyt sitä itseään, eli rasvaa 5,2 kiloa. Kun sen miettii vaikkapa pinottuina voipaketteina, niin onhan se melkoinen klöntti! Melkein kymmenen ja puoli pakettia! Täytyypä ensi kerralla kaupassa käydä katsomassa miltä sellainen määrä rasvaa näyttää.. Myös erityisen vaarallisen viskeraalisen (= sisäelinten ympärillä olevan) rasvan määrä oli pienentynyt. Arvo oli alussa 12 ja nyt se oli 11, molemmat oli määritelty matalaksi riskiksi.

Myös liikunnan ilo löytyi tämän kymmenen viikon aikana. Nyt sitä ei vaan saa päästää häviämään uudestaan. Ehti myös muodostua rutiini siitä että kävi säännöllisesti tekemässä jonkinlaista fyysistä aktiviteettia, keho kaipaa rasitusta ja paikallaan oleminen on jopa raskasta. Tulee huono fiilis siitä että ei pääse liikkumaan, kuten nyt viime viikon aikana, kun olin kipeä. Nämä ovat kaikki todella hyviä juttuja, joista on syytä pitää kiinni. Ruokavalion suhteen on myös tullut muutoksia parempaan, vaikkakaan en ole noudattanut annettuja ohjeita aivan orjallisesti. Siihen tuleekin kiinnittää nyt enemmän huomiota. Tottahan onkin että vaikka liikkuisin kuinka paljon, niin jos syön huonosti ja epäterveellisesti, paino ei putoa eikä keho voi hyvin. Suurin haasteeni tuleekin olemaan se, että pidän näistä opituista asioista napakan otteen myös itsenäisesti, ilman kenenkään valvovaa silmää ja valmiiksi ohjelmoituja aikatauluja ja treeniohjelmia. Nyt on kuitenkin olemassa jo hyvä pohja ja sille on helpompi lähteä rakentamaan omaa terveyttä ja hyvinvointia.
Sain pudotettua voipaketillisen rasvaa joka viikko!


4 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Vautsi! Onnea! Tosi hieno saavutus. Itseänikin kiinnostaisi mennä tuollaiseen projektiin mukaan! Toivottavasti kipinä liikuntaan säilyy vaikka tämä projekti loppuikin :)

Riski Rouva kirjoitti...

Kiitos paljon! Olen itsekin tyytyväinen ja toivon myös säilyttäväni sen liikuntakipinän. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea laihtumisesta, tosi hienosti tehty! Tsemppiä lähitulevaisuuteen myös.

Riski Rouva kirjoitti...

Kiitos! :) Kyllä tässä kovasti tsemppiä tarvitaankin.