torstai 28. kesäkuuta 2012

Ravinto ja sen vaikutus

Torstai alkoi tuttuun tapaan vedellä. Kivennäisvedellä tosin, johon laitoin mausteeksi mustaherukkamehutiivistettä. Se oli ihan hyvää, miksi en ole aikaisemmin tajunnut tehdä niin?  Oli parempaa kuin sokerilimsat ja vaikka itse mehutiivisteessä sokeria olikin, ei siinä niin paljon sitä ole kuin oikeassa limsassa.

Viikko tuntuu nyt menevän hitaasti ja olo on vähän kummallinen, kuin olisin jotenkin sisäisesti tukossa. Onkohan tämä nyt sen eilisen pizzan ansiota? Täytyy kyllä sanoa että sellaisina päivinä kun olen muistanut huolehtia nesteytyksestä, eli siitä vedenjuomisesta, ja olen syönyt terveellisesti - tai ainakaan en ole mussuttanut herkkuja, niin niinä päivinä olo on virkeä ja tarmokas, jopa kevyt. Varmasti syömisillä ja juomisilla on vaikutusta yleiseen olotilaan, se alkaa vähitellen upota tajuntaan ja ehkä se kevyempi elämäntapa sitä kautta myös juurtuu käytökseenkin. Aikas monta vuosikymmentä tämän tajuamiseen onkin tarvittu.. vaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Onhan se tietenkin ihan selvää, kun asiaa oikein ajattelee - keho tarvitsee erilaisia ravinteita toimiakseen, kuten myös puhdasta nestettä. Jos en toimita keholle oikeanlaisia tarvikkeita, ei se voi työskennelläkään kunnolla. Tietäähän sen itsekin ihan perus työelämästä, kaiken täytyy loksahtaa kohdalleen jotta lopputulos on hyvä. Samahan se sitten on myös omassa kehossa, niillä mennään mitä on annettu. Itse itsensä tavarantoimittajana ja laaduntarkkailijana täytyy tehdä hyvää työtä. Yksinkertaista, eikö totta?

Iltapalaksi HeVi Shotti ja omena, sekä iiiiiso lasillinen vettä. Hyvää yötä, kauniita ja kevyitä unia!

Ei kommentteja: